Wat zijn Ben Wa balletjes en hoe ze gebruiken?

Geplaatst op 19 december 2016

Ben Wa balletjes winnen terecht enorm aan populariteit. Deze vaginale balletjes, ook bekend als Pleasure Balls, kegelballen of Geisha balletjes, bevorderen uw algemeen seksleven, uw gezondheid en geven uw erotisch sentiment in een ongekende boost. Wij leggen u uit hoe u ze moet gebruiken en hoe ze werken. Ook begeleiden we u in uw uiteindelijke keuze.

Een sterke bekkenbodem geeft u betere seks en krachtigere orgasmes

Ben Wa ballen bestaan al eeuwen in allerlei vormen en koppelen bekkenbodem-oefeningen succesvol aan lekker sensueel genieten.

De groep spieren onder in ons bekken noemt men de bekkenbodemspieren. Gemakkelijkheidshalve spreekt men van de bekkenbodem. Ze ondersteunen bijgevolg de organen onderaan in de buik en controleren het afsluiten van darm en blaas waardoor we ontlasting en urine kunnen ophouden. De bekkenbodemspieren staan ook nauw in verband met onze seksbeleving en worden daarom dikwijls ‘onze seksspieren’ genoemd.

Een sterkere bekkenbodem

  • geeft je als vrouw een krachtiger contactgevoel tijdens het liefdesspel, ook toepasselijk voor de man
  • werkt preventief bij opkomende incontinentie
  • stimuleert het verkrijgen van krachtige en belevenisvolle orgasmes
  • schenkt je een verhoogd sensueel seksbewustzijn
  • geeft je een intenser gevoel bij de penetratie

Bekkenbodemspieren kan je vergelijken met een rubberen bandje

Net als bij een elastiekje waarop te weinig spanning en veerkracht zit hangen de bekkenbodemspieren te los en verliezen ze vlug hun soepelheid. Hierdoor kan ook het verkrijgen van een orgasme tijdens seks moeilijker verlopen en kan er zelfs urineverlies voorkomen tijdens het vrijen en bij het orgasme.

Dit kan zijn oorzaak vinden in bevallingen, de overgang en in het algemeen door de ouderdom waarbij deze spieren langzaam hun kracht verliezen.

Bekkenbodemtraining door Ben Wa balletjes versterkt ze opnieuw

Zoals bij alle spieren kunnen ook bekkenbodemspieren terug sterker worden dankzij aangepaste training die de controle en de beheersing opnieuw bevorderen. Training zal ook helpen tegen pijn bij het vrijen. Het gebruik van Ben Wa balletjes vormen hierbij een uitstekend hulpmiddel.

Waarom de bekkenbodemspieren trainen met balletjes?

Aangezien het niet eenvoudig is om zonder kennis de juiste spieren te localiseren wordt het trainen van bekkenbodemspieren zonder balletjes niet aangeraden. Als een verkeerde spier getraind wordt kan dit zelfs een omgekeerd en ongewenst resultaat opleveren. Training door middel van balletjes is dan een plezierige en eenvoudige oplossing. U kan ze gewoon zonder hinder dagdagelijks dragen en verstevigt op die manier uw bekkenbodem, zoals bvb. tijdens het koken of lopen.

Wat is het geheim achter deze balletjes?

Binnenin deze balletjes zit een bewegend tegengewichtje dat bij het lopen en bewegen een lichte trilling teweegbrengt tegen de binnenzijde van de vagina. Ze wrijven dus op een zachte manier tegen de vaginawand met een subtiele kinetische draaggolf tot gevolg. Bij elke beweging zorgen ze ervoor dat de G-spot wordt geprikkeld. Deze balletjes leiden bij het dragen niet steeds tot een orgasme maar veroorzaken wel een plezierig en opwindend sensueel gevoel.

Doordat de gevoeligheid van de vagina-binnenzijde kan verschillen geven de balletjes niet steeds de verwachte prikkeling. Sommige dames ervaren zelfs helemaal niets sensueels en voelen ze zelfs niet. Dit neemt echter niet weg dat het dragen van de balletjes bijzonder zinvol blijft.

Het geheim van de werking zit in het feit dat deze balletjes zakken onder hun natuurlijk gewicht. De dikwijls onbewuste maar spontane reflex die hierop volgt laat de bekkenbodemspieren samentrekken. Deze ultieme en versterkende training geeft daarom ook positieve resultaten bij seksueel contact.

Hoe de juiste balletjes kiezen?

Balletjes en kegelsets bestaan in allerhande maten en soorten. Zoals bij fitnessapparatuur zijn er lichte en zware types waarvan de keuze afhangt van de beginsituatie en het uiteindelijke doel. Dit geldt ook voor de kegelballen waarbij de grootte tevens zeer belangrijk is. Bij uw keuze staan wij u graag bij met raad en daad. Aarzel dus niet ons te contacteren.

Lichter is simpelder, zwaarder is iets moeilijker

Ben Wa balletjes ophouden kan moeilijker zijn als ze zwaarder en kleiner zijn. Dit houdt dus in dat ze gemakkelijker op te houden en te dragen zijn als ze lichter en groter zijn. Het is ook zo dat grotere ballen beter bewegen en je beter voelt waar ze zitten waardoor ze vaker opwinderd zijn.

Ben je pas bevallen of ben je 50-plusser?

Als je als beginneling na een bevalling uw bekkenbodem weer spierkrachtig wil maken of als 50-plusser ze weer wil versterken kies dan voor lichtere en grotere balletjes. Best is te beginnen met een licht balletje dat verbonden is met een stevig siliconen draadje. Deze zijn trouwens eenvoudig in te brengen en eruit te halen. Aanbevolen zijn de training set van Pretty love en de Ben Wa balletjes uit de collectie Fifty Shades of Grey.

Ben je tussen de 30 en 45 jong eventueel met kinderen?

Als u geen speciale bekkenbodemklachten hebt, tot de hogerbeschreven groep behoort en eventueel ook aan yoga of pilates doet dan bent u reeds bij de gevorderden. U kan bijgevolg gerust gaan voor de zwaardere balletjes die dus minder eenvoudig op te houden zijn maar wel een beter trainingsresultaat geven. Deze schenken ook een groter opwindend en sensueel gevoel dan de kleine balletjes. Een goede keuze zijn de stoere en zwaardere Inner Goddess Ballen van Fifty Shades of Grey, de Je Joue Ami Next Level, en de esthetisch zeer mooie Luna Beads Noir.

Beginnerstip voor iedereeen boven de 30: kies een complete trainingset

Als u moeilijk kan bepalen tot welke groep u behoort, kies dan een complete trainingset. Een zeer mooie keuze is de Je Joue Ami die alle trainingsgraden bevat, de goedkopere Nova set van Svakom, de Luna Beads van het bekende merk Lelo of de luxe set van Rianne S.

Het voordeel van dergelijke set is dat u uw training rustig op eigen tempo kan opbouwen en wanneer nodig een te licht balletje kan vervangen door een zwaarder type.

Hoe de balletjes inbrengen?

Best één voor één inbrengen, eventueel op het eerste balletje een beetje glijmiddel aanbrengen zodat het gemakkelijker inschuift. Echter niet te veel zodat het beter op zijn uiteindelijke plaats blijft.

In het begin moet je experimenteren om de juiste plaats te vinden zodat dit echt een gevoel van opwinding kan teweeg brengen. Een lagere positie in de vagina geeft een zachtere ervaring, onmiddellijk achter de G-spot geeft een meer uitgesproken en verrassende opwinding.

Streef ernaar om het basisballetje ter hoogte van de bekkenbodemspier te krijgen. Deze positie verschilt echter bij iedere dame maar bevindt zich ter hoogte van de plaats waar doorgaans een tampon wordt geplaatst.

Hoe begint u best met de training?

Draag best de balletjes tijdens uw dagdagelijkse activiteiten zoals bvb. schoonmaken, koken, lopen of zwemmen waarbij u dan automatisch uw boddembekken versterkt. Belangrijk is om niet te zitten of te liggen maar om te blijven bewegen of minstens te blijven rechtstaan. Als de balletjes dan door hun natuurlijk gewicht beginnen te zakken zullen uw bekkenbodemspieren als reflex spontaan samentrekken. Deze reactie verstevigt de bekkenbodem waardoor het uiteindelijke doel bereikt wordt samen met een sensuele gewaarwording. De balletjes mogen gerust enkele minuten of langer gedragen worden afhankelijk van hoe ze aanvoelen. Best is de duur langzaam op te voeren maar aangeraden wordt om dit niet langer dan 30 minuten te doen. Een te sterk gespannen bodembekken kan namelijk andere problemen veroorzaken. Als u een echt spierversterkend resultaat wil bereiken draag ze dan regelmatig gedurende een aantal keren per week en dit gedurende 1 tot 4 maanden. Succes!

Kegeloefeningen als extraatje

Door extra kegeloefeningen krijgt u een nog beter resultaat. Een effectieve en vrij simpele oefening is de vagina rond de ballen aan te knijpen, net alsof u ze in de vagina probeert verder naar boven te halen. Hou dit even vast en doe het opnieuw gedurende 10 tot 15 maal. Herhaal deze gehele oefening 2 tot 3 maal per dag waarbij je de balletjes alsmaar krachtiger en langer vasthoudt.

Ga, voor een andere oefening, op een bed- of stoelrand zitten en breng één of meerdere balletjes in. Dan moet je de bekkenbodemspieren opspannen en vervolgens proberen om de set er met het draadje langzaam uit te trekken. Hou deze spanning een 5-tal seconden vol en ontspan dan gedurende 5 seconden. Deze oefening 10 maal herhalen. Dan één minuutje pauzeren gevolgd door een 2de sessie. Na deze 2de sessie neem je een verdiende pauze van 2 minuten. Nadat u deze oefening dagelijks gedaan hebt zult u na een tijdje merken dat ze minder inspanning vergt. Voer dan het aantal sets op van 10 naar 15.

Floepen de balletjes er tijdens de oefeningen gelijk weer uit?

Het kan gebeuren dat de balletjes er al na een paar minuten gelijk weer uitglijden. Maak u dan geen zorgen en zet uw oefeningen na het opnieuw inbrengen gewoon weer verder. Na een tijdje zullen uw spieren sterker worden en zullen de balletjes blijven zitten. Niet opgeven is de boodschap, alle begin kan iets moeilijker zijn.

Hoe komen de balletjes er opnieuw uit?

De vrij zware Ben Wa balletjes zonder draadje blijven op hun plaats door uw aangespannen bekkenbodemspieren. Als u dit wil glijden ze er door de zwaartekracht vanzelf weer uit eens u ophoudt met aanspannen. Als dit niet meteen lukt kan een beetje persen helpen. Veel plezier.


Delen: